İsme Özel Masallar, 10 Yaş Masalları Oku, 6 Yaş Masalları, 7 Yaş Masalları, 8 Yaş Masalları Oku, 9 Yaş Masalları Oku, Fantastik Masallar, Uyku Masalları

Efruz ve Mihrimah’ın Sihirli Annem Macerası

Efruz ve Mihrimah’ın Sihirli Annem masalı
TAKİP ET

Hayal gücü ve kardeş sevgisi, insanı en beklenmedik anlarda büyülü dünyalara taşıyabilir. Sihirli bir macera, sadece izlediğimiz ekranlarda değil, kalbimizin derinliklerinde saklıdır. Efruz ve Mihrimah, birlikte keşfettikleri bu dünyada dostluk ve sihrin gücünü keşfederler.

Bir varmış, bir yokmuş… Zamanın birinde, sihirli dünyaları seven, dans etmeye bayılan Efruz adında bir kız varmış. Kardeşi Mihrimah ile birlikte, her akşam en sevdikleri dizi olan “Sihirli Annem”i izlerlermiş. Bu dizi, onların hayal dünyasında pırıl pırıl bir kapı açar, her izleyişlerinde onları masal diyarlarına sürükler gibi olurmuş. Fakat bir gün, beklemedikleri bir şey olmuş. Bir akşam Efruz ve Mihrimah, diziyi izlerken, ekranın içinden gelen parlak bir ışık tüm odayı doldurmuş ve bir anda kendilerini bambaşka bir dünyada bulmuşlar.

Efruz, etrafına şaşkınlıkla bakarken, bu dünyanın tıpkı “Sihirli Annem”deki gibi büyülü bir yer olduğunu fark etmiş. Renkli evler, sevimli sokaklar ve sihirli karakterlerle doluymuş burası. Efruz, Mihrimah’ın elini sıkıca tutarak heyecanla etrafa bakınmış. Biraz ileride, Betüş’ün Kafesi’ni görmüşler. Kafenin içinden gelen müzik ve kahkahalar onları kendine çekmiş.

Efruz ve Mihrimah, kafenin kapısını araladıklarında Betüş’ün sıcak gülümsemesiyle karşılanmışlar. “Merhaba çocuklar! Hoş geldiniz! Bugün Çilek’in doğum günü, hepimiz burada onun için toplandık,” demiş Betüş. Kafenin içinde Ceren, Cem, Dudu Teyze ve tabii ki doğum gününün sahibi Çilek de varmış. Herkes mutluluk içinde kutlama yapıyormuş.

Efruz ve Mihrimah, hemen bu büyülü atmosferin içine dalmışlar. Çilek, sevinçle onlara koşup “Hadi, hep birlikte dans edelim!” demiş. Müzik başlamış ve herkes keyifle dans etmeye başlamış. Efruz, Mihrimah, Çilek, Ceren, Cem ve hatta Dudu Teyze bile dans ediyormuş. Kahkahalar ve müzik, kafenin her köşesini neşeyle doldurmuş.

Dans sona erdiğinde, Çilek Efruz ve Mihrimah’ı yanına almış. “Biliyor musunuz, ben bu dünyada doğdum ama sizin buralı olmadığınızı hissedebiliyorum. Anlatın bakalım, buraya nasıl geldiniz?” demiş. Efruz, nasıl televizyon izlerken bir anda bu dünyaya geldiklerini anlatmış. Çilek şaşkınlıkla onları dinlemiş, ama sonra yüzünde bir gülümseme belirmiş.

“Demek sihir sizi buraya getirdi! Burası gerçekten sihirli bir yer, her şey mümkün,” demiş Çilek. “Hadi, size Betüş’ün başka bir sihrini gösterelim!”

Tam o anda Betüş yanlarına gelmiş ve gülümseyerek elini havaya kaldırmış. Sihirli bir değnek belirmiş ve birkaç büyülü kelime fısıldadıktan sonra, hepsi birlikte yumuşacık bir bulutun üzerine çıkmış. Bulut, onları gökyüzüne doğru yükseltmiş. Yıldızlar etraflarında parlamış, ay ışığı onlara yol göstermiş. Efruz, Mihrimah ve Çilek, bulutların üzerinde süzülürken, bu masalsı dünyanın büyüsüne kapılmışlar.

Gökyüzünde yaptıkları bu büyülü gezintiden sonra, bulut yavaşça yere inmiş ve hepsi tekrar kafeye dönmüşler. Efruz, bu büyülü dünyanın ne kadar güzel olduğunu düşündü, ama bir yandan da eve dönmesi gerektiğini biliyormuş. Çilek’e sarılarak, “Burada olmayı çok sevdim, ama Mihrimah ile eve dönmemiz gerek,” demiş.

Çilek, biraz hüzünlü ama aynı zamanda anlayışla gülümsemiş. “Seninle tanışmak çok güzeldi Efruz. Ama her zaman bu dünyaya geri gelebilirsin. Kalbinin derinliklerinde sihirli bir ışık yaktık; o ışık seni her zaman buraya geri getirebilir,” demiş.

Efruz ve Mihrimah, Betüş, Çilek, Ceren, Cem ve Dudu Teyze’ye veda etmişler. Adımlarını attıkları anda, birdenbire kendilerini yeniden televizyonun karşısında bulmuşlar. Sanki hiç ayrılmamış gibiydiler. Fakat o büyülü macera, kalplerinde unutulmaz bir anı olarak kalmış.

O günden sonra, Efruz her “Sihirli Annem”i izlediğinde, bu büyülü dünyanın bir parçası olduğunu hisseder ve belki bir gün yine Çilek’in yanına dönebileceğini umarmış.

Ve gökyüzünde parlayan yıldızlar, onların bu büyülü anısını her gece hatırlatırmış. İşte böyle, Efruz ve Mihrimah’ın kalplerinde hep o sihirli dünyanın ışığı parlamaya devam etmiş…

Gökten üç elma düşmüş; biri bu masalı dinleyenlerin başına, biri Efruz ve Mihrimah’ın başına, diğeri ise masallara inanan herkesin başına…

Çocuklarınız için Ücretsiz isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

ücretsiz isme özel masal

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi masalın altına yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Masal okuma çocukların dil becerilerini geliştirir ve kelime dağarcıklarını genişletir.

Masallar, çocukların hayal güçlerini geliştirir ve onları farklı dünyalara götürerek keşfetmelerini sağlar. Çocuklara empati kurma becerisi kazandırır ve karakterlerin duygularını anlamalarına yardımcı olur.

Uyku masalları, çocukların sakinleşip rahatlamasına ve huzurlu bir uykuya dalmasına yardımcı olur.

2 thoughts on “Efruz ve Mihrimah’ın Sihirli Annem Macerası

  1. Bahar Maden dedi ki:

    Çok beğendik kızım dinlerken duygulandı resmen🥰

    1. Masal Perisi dedi ki:

      Bunu duyduğumuza çok sevindik! Kızınızın duygulanması bizim için çok anlamlı. 🥰 Beğenmenize ve böylesine özel anlar yaşamanıza katkıda bulunabilmek bizi gerçekten mutlu etti. 🌸

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir