İsme Özel Masallar, 10 Yaş Masalları Oku, 6 Yaş Masalları, 7 Yaş Masalları, 8 Yaş Masalları Oku, 9 Yaş Masalları Oku, Doğa ve Çevre Masalları, Hayvan Masalları, Uyku Masalları

Toprak ve Tanem’in Büyülü Doğa Macerası

Toprak ve Tanem’in Büyülü Doğa Macerası masal oku

Doğa, sadece hayranlık uyandıran bir yer değil, aynı zamanda korkularımızı aşmamıza yardımcı olan bir dosttur. Doğaya sevgiyle yaklaştığımızda, doğa da bize huzur ve mutluluk sunar.

Bir zamanlar yemyeşil ormanların kenarında, mavi gökyüzüne bakan küçük bir köyde, iki kardeş yaşardı. Toprak, doğanın her bir köşesini keşfetmeye bayılan, mavi gözleri kadar derin bir meraka sahip bir çocuktu. Tanem ise doğayı çok severdi ama hayvanlardan biraz çekinirdi. Örümcek bile görse, abisi Toprak’a seslenir, onun güven veren varlığıyla korkularını unuturdu. Fakat Tanem’in kalbi doğayla bir bütün olmayı o kadar çok seviyordu ki çiçekler arasında dans eder, ağaçların altında huzur bulurdu.

Bir gün, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, güneşin altın ışıkları ağaçların yapraklarına ince bir dantel gibi işlenirken, Toprak ve Tanem nehir kenarına gitmeye karar verdiler. Toprak heyecanla Tanem’e seslendi: “Tanem, suya gidelim, iribaşların nasıl kurbağaya dönüştüğünü göstereyim sana! Hem bugün çok özel bir gün, çünkü doğa bize büyük bir sürpriz hazırlamış olabilir.” Tanem biraz endişeli ama bir o kadar da meraklıydı. “Ya bir hayvan çıkarsa karşıma?” diye sordu usulca. Toprak ise gülümseyerek, “Merak etme sarı papatyam, doğanın dostları bizim de dostumuz. Hadi gel, sana büyülü bir şey göstereceğim!” dedi.

İkisi de el ele tutuşup nehre doğru yola çıktılar. Ağaçların altından geçerken, rüzgarın tatlı fısıltıları onlara eşlik ediyordu. Kuşlar, dalların arasından cıvıldayarak onlara şarkılar söylüyordu. Toprak, Tanem’e döndü ve “Duyuyor musun, kuşlar bile bizimle konuşuyor, doğa her yerde bizimle” dedi. Tanem ise gülümseyerek “Gerçekten, doğa şarkı söylüyor galiba!” diye mırıldandı.

Nihayet nehir kenarına vardıklarında, suyun berraklığı adeta bir aynaydı. Toprak hemen eğilip suyun içinde dans eden minik iribaşları gösterdi. “Bak Tanem, işte burada! Bir gün bu küçük canlılar büyüyüp kurbağa olacaklar. Doğa, her zaman sabırla büyütür her şeyini. Tıpkı senin bir dansı öğrenmen gibi, iribaşlar da zamanla büyümeyi öğrenir” dedi.

Tanem suyun kenarına oturdu, ayaklarını hafifçe suya soktu. “Gerçekten çok güzel. Ama hala biraz korkuyorum, ya bir balık gelirse?” diye sordu. Toprak yine kardeşine güven veren o sıcak gülümsemeyle döndü. “Balıklar dost canlısıdır Tanem. Suyun içinde oyun oynar, dans ederler tıpkı senin gibi. Bak, şu küçük balığa! Nasıl da yüzgeçleriyle suyun altında kayıp gidiyor.”

O anda, birden suyun üzerinde rengarenk bir kelebek belirdi. Kelebek, kanatlarını zarifçe çırparak Tanem’in etrafında uçmaya başladı. Tanem, önce bir adım geri çekildi ama sonra kelebekle göz göze geldi. “Merhaba küçük kelebek,” dedi usulca. Kelebek sanki Tanem’i selamlamış gibi bir an havada asılı kaldı, sonra ormanın derinliklerine doğru uçup gitti. Toprak, kardeşinin korkusunu yendiğini görünce gururla, “Gördün mü Tanem, doğa bize sadece güzellikler sunar. Eğer ona dikkatle bakarsak, harikalar dünyasına adım atarız” dedi.

Nehir kenarında biraz daha oturdular. Toprak, suyun içinde küçük taşlardan minik köprüler yaparken, Tanem de suyun yüzeyinde dans eden yusufçukları izliyordu. Birden uzaklardan gelen bir ses duyuldu. Çimenlerin arasından bir tavşan fırlayıp hızla koşarak nehir kenarına geldi. Tanem önce biraz ürkse de Toprak’ın sakin sesiyle rahatladı. “Tavşanlar çok hızlıdır ama bir o kadar da ürkek. Onlar da bizim gibi suyu sever, izleyelim mi?” diye sordu Toprak. Tanem başını salladı. Tavşan, suyun kenarından içip, bir süre sonra çimenlerin arasına geri döndü.

Gün batımına doğru gökyüzü, pembe ve altın renklerine bürünürken Toprak ve Tanem eve dönmeye hazırdılar. İkisi de ne kadar çok şey öğrendiklerini düşündüler. Toprak, doğanın bilgeliğiyle doluydu; Tanem ise korkularını yavaşça geride bırakmaya başlamıştı. “Bitanem,” dedi anneleri Tanem’e, “bugün cesaretini ve doğaya olan sevgi dolu kalbini gördüm. Çok gurur duyuyorum seninle.”

O gece, Tanem rüyasında çiçekler arasında dans ederken, etrafında dost hayvanlar vardı. Toprak ise suyun altında çalışan robotlarını ve iribaşları izliyordu. Doğa, onların en büyük öğretmeni olmuştu.

Toprak ve Tanem adına bağış yapılan fidan sertifikası

Çocuklarınız için isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir