İsme Özel Masallar, 2 Yaş Masalları, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, Bebek Masalları, Fantastik Masallar, Hayvan Masalları, Uyku Masalları

Göktuğ ve Dino’nun Macerası

Göktuğ ve Dino’nun Dinozor Macerası masal oku
TAKİP ET

Masalda; Göktuğ, oyuncağı Dino ile kitabı incelemeye başlar ve Dino’nun anlatımları sayesinde dinozorların aslında sevimli ve dost canlısı olduğunu keşfeder. Kitap ve Dino ile geçirdiği vakit, Göktuğ’un dinozorlardan korkusunu aşmasına ve dinozorları sevmeye başlamasına yardımcı olur. Sonunda, Göktuğ, Dino’nun en iyi arkadaşı olur ve rahat bir şekilde uyur.

Bir zamanlar, Göktuğ adında sevimli bir çocuk yaşardı. Göktuğ hayvanları çok severdi ama dinozorlardan pek hoşlanmazdı. Bir gün, annesi ona küçük, sevimli bir dinozor oyuncağı ve dinozorları anlatan cırt cırtlı bir kitap hediye etti.

Göktuğ, sevimli dinozor oyuncağını eline aldı. Dinozorun parlak yeşil derisi, yumuşacık kuyruğu ve gülümseyen kocaman gözleri vardı. “Senin adın Dino olsun,” dedi Göktuğ gülümseyerek. Sonra annesiyle birlikte kitabın ilk sayfasını açtılar.

Kitapta, büyük, uzun boyunlu bir dinozorun resmi vardı. Dino birden konuşmaya başladı! “Merhaba Göktuğ! Bu gördüğün dinozor, kocaman boynu sayesinde en yüksek ağaçların yapraklarını bile yiyebilir ama çok naziktir ve sadece yapraklarla beslenir,” dedi.

Göktuğ biraz şaşkın ama çok meraklıydı. Annesine dönüp gülümsedi. Annesi de ona cesaret verici bir şekilde gülümsedi ve “Haydi, Dino ile kitabı incelemeye devam et, tatlım,” dedi.

Sonraki sayfada, burnunda üç tane kocaman boynuz olan bir dinozor vardı. Dino, “Bu dostumuzun burnunda koruma için boynuzları var, ama aslında o çok oyuncu ve yaprakları yemeyi çok seviyor,” dedi. Göktuğ dikkatlice baktı, boynuzların ilginç şekillerini ve renklerini inceledi.

Göktuğ, dinozorların hikâyelerini dinledikçe daha da meraklanmaya başladı. Annesine bakarak, “Anne, ben Dino ile biraz daha bakmak istiyorum, olur mu?” dedi. Annesi gülümsedi ve “Elbette tatlım, ben buradayım,” dedi. Göktuğ Dino’yu eline aldı, kitabı kendine çekti ve sayfaları çevirmeye devam etti.

Bir sonraki sayfada, kanatlarını açmış ve gökyüzünde süzülen bir dinozor vardı. Dino, “Bu dinozor uçmayı çok sever, kanatları o kadar büyük ki gökyüzünde özgürce uçar, ama o da çok arkadaş canlısıdır!” dedi. Göktuğ, uçan dinozorun ne kadar güzel göründüğüne şaşırdı ve Dino’ya biraz daha yaklaştı.

Sayfaları çevirdikçe, Dino’nun anlattığı her yeni dinozorun aslında ne kadar sevimli ve ilginç olduğunu fark etti. Kocaman ayaklı, hızlı koşan, kuyruk sallayan, hatta suyun içinde yüzmeyi seven dinozorlar bile vardı. Hepsi de çok mutlu ve dost canlısı görünüyordu.

Göktuğ kitabı incelemeye devam ederken artık Dino’nun yanında oturuyor ve dinozorlara merakla bakıyordu. Dino, “Gördün mü Göktuğ? Dinozorlar da tıpkı diğer hayvanlar gibi sevimli ve eğlencelidir!” dedi.

Göktuğ Dino’ya gülümsedi. “Evet, artık dinozorlardan hiç korkmuyorum,” dedi. Kitabı kapattı, Dino’yu kollarına aldı ve ona sıkıca sarıldı.

O gece, Dino yanındayken yatağına yattı. Dino, “İyi uykular, Göktuğ. Sen benim en iyi arkadaşımsın,” dedi. Göktuğ gözlerini kapatırken Dino’ya fısıldadı: “Sen de benim en iyi arkadaşımsın, Dino.”

Göktuğ, Dino’ya sarılarak mışıl mışıl uyudu. Artık dinozorlardan hiç korkmuyordu ve Dino’yla her gün yeni maceralar yaşamak için sabırsızlanıyordu.

Çocuklarınız için Ücretsiz isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

ücretsiz isme özel masal

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Masal okuma çocukların dil becerilerini geliştirir ve kelime dağarcıklarını genişletir.

Masallar, çocukların hayal güçlerini geliştirir ve onları farklı dünyalara götürerek keşfetmelerini sağlar. Çocuklara empati kurma becerisi kazandırır ve karakterlerin duygularını anlamalarına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir