Uyku Masalları, 2 Yaş Masalları, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, Bebek Masalları, Fantastik Masallar, Futbol Masalları, Hayvan Masalları, İsme Özel Masallar

Eymen Ali ve Sihirli Mavi Araba

futbol masalı oku
TAKİP ET

Hayal gücünün ve keşiflerin sınır tanımadığı, küçük bir çocuğun dünyasında bile sıradan görünen şeylerin büyük ve unutulmaz maceralara dönüşebileceğidir. Eymen Ali’nin sihirli mavi arabasıyla başka bir gezegende geçirdiği futbol macerası, çocukların hayal güçlerinin onları nerelere götürebileceğini ve arkadaşlık, oyun ve keşif dolu anların değerini vurgulamaktadır.

Bir varmış, bir yokmuş. Küçük Eymen Ali, oyuncak arabalarını çok seven, neşeli bir çocukmuş. Günlerini en sevdiği arabaları ile oynayarak ve bahçede top peşinde koşarak geçirirmiş. Bir gün, Eymen Ali’nin evine gizemli bir paket gelmiş. Üzerinde ne bir isim ne de bir not varmış. Merakla paketi açan Eymen Ali, gözlerine inanamamış; içinde mavi, pırıl pırıl parlayan, daha önce hiç görmediği kadar güzel bir araba varmış.

Eymen Ali, mavi arabayı o kadar çok sevmiş ki, onu elinden hiç bırakmak istememiş. Akşam olduğunda, en sevdiği arabaların bulunduğu otoparkına, onları koruyup kollayacak gibi dikkatlice park etmiş. Eymen Ali uyurken, minik mavi araba da otoparktaki diğer arabaların yanında huzurla durmuş.

Gecenin bir yarısında Eymen Ali susamış ve su içmek için uyandığında, odasında garip bir ışık fark etmiş. Otoparktan gelen bu ışığa doğru yaklaşmış ve mavi arabanın farlarının yanıp söndüğünü görmüş. “Ne oluyor böyle?” diye şaşkınlıkla mavi arabayı eline almış. O sırada araba, mavi bir yıldız gibi ışıldamaya başlamış ve odayı saran ışık giderek büyümüş. Gözlerini kapatıp açan Eymen Ali, kendini bambaşka bir yerde bulmuş.

Bu garip yer, bir futbol sahasına benzeyen, rengârenk çiçeklerle dolu, masmavi gökyüzüne uzanan başka bir gezegenmiş. Mavi araba ise Eymen Ali’nin elinde küçücük olmaktan çıkmış, kocaman ve ihtişamlı bir hale bürünmüş. Arabanın kapısı kendiliğinden açılmış ve Eymen Ali heyecanla içine binmiş. Şimdi, artık keşfe çıkmaya hazırmış!

Gezegeni dolaşırken Eymen Ali, birbirinden sevimli yavru hayvanlarla tanışmış. Bir tilki yavrusu, topunu sürükleyen bir fil, zıplayan bir tavşan ve uçarak topa vuran bir kuş, hepsi oradaymış. Bu hayvanların her biri, Eymen Ali gibi top oynamayı çok seviyormuş. Birlikte hemen bir futbol maçı yapmaya karar vermişler.

Eymen Ali mavi arabasıyla sahaya doğru gaza basıp hızla gitmiş ve bir anda kendini kalede bulmuş. Karşısında ise şut çekmeye hazırlanan fil, topu dev ayaklarıyla sürükleyerek yaklaşıyormuş. Eymen Ali, cesurca kollarını açmış ve topu yakalamış! Herkes kahkahalar ve alkışlarla onu kutlamış.

Maç boyunca Eymen Ali ve yavru hayvanlar, büyük bir coşkuyla top oynamışlar. Tilki harika paslar vermiş, tavşan inanılmaz zıplamış, kuş ise topa uçarak kafa atmış. Eymen Ali, hayatında ilk kez böyle eğlenceli bir futbol maçı yapıyormuş.

Maç sona erdiğinde, herkes Eymen Ali’nin etrafında toplanmış ve ona teşekkür etmiş. Mavi araba, Eymen Ali’yi eve geri götürmek için hazırmış. Eymen Ali arabasına binip vedalaşmış. Birden ışıklar yine parlamış ve Eymen Ali, gözlerini açtığında kendi odasındaki yatağında bulmuş kendini. Mavi araba ise otoparkında, diğer arabaların arasında duruyormuş.

Sabah olduğunda Eymen Ali, bu yaşadıklarının bir rüya mı yoksa gerçek mi olduğunu düşünmüş. Ama mavi arabanın farları bir anlık kısık bir şekilde parlayınca, Eymen Ali gülümsemiş ve “Belki de bir gün yine maceraya çıkarız!” demiş.

Ve böylece Eymen Ali, sihirli mavi arabasıyla geçirdiği bu unutulmaz macerayı hep kalbinde saklamış.

Gökten üç elma düşmüş; biri Eymen Ali’nin başına, biri minik mavi arabanın kaputuna, diğeri de bu masalı okuyanların yanına…

Çocuklarınız için Ücretsiz isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

ücretsiz isme özel masal

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

https://youtu.be/MdN1LUEWx5M

Masal okuma çocukların dil becerilerini geliştirir ve kelime dağarcıklarını genişletir.

Masallar, çocukların hayal güçlerini geliştirir ve onları farklı dünyalara götürerek keşfetmelerini sağlar. Çocuklara empati kurma becerisi kazandırır ve karakterlerin duygularını anlamalarına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir