İsme Özel Masallar, 10 Yaş Masalları Oku, 6 Yaş Masalları, 7 Yaş Masalları, 8 Yaş Masalları Oku, 9 Yaş Masalları Oku, Fantastik Masallar, Hayvan Masalları, Uyku Masalları

Eylül ve Tanem’in Müzikal Köy Macerası

Eylül ve Tanem’in Müzikal Köy Macerası masal oku
TAKİP ET

Masalda; Hayal gücü, cesaret ve müzik, en beklenmedik anlarda bile insanı bambaşka dünyalara götürebilir. Birlikte olmak ve yeteneklerini paylaşmak, en büyülü anıları yaratır. Eylül ve Tanem, hayvan dostları Oscar ve Lolita ile macera dolu bir müzikal yolculuğa çıkarak hayallerin sınır tanımadığını keşfederler.

Bir varmış, bir yokmuş… Yaz mevsiminin son günleriymiş, güneş denize altın rengi ışıklarını saçarken Eylül ve Tanem sahilde voleybol oynuyormuş. Yanlarında sevimli dostları, köpekleri Oscar ve kedileri Lolita da varmış. Top sahada zıplarken Oscar ve Lolita da neşe içinde topu yakalamaya çalışıyor, kahkahalar plajı dolduruyormuş.

Voleybol oyunu bitince, kızlar ve sevimli dostları sıcaktan bunalmış ve serinlemek için denize dalmaya karar vermişler. Deniz, sanki onları kucaklayan mavi bir örtü gibiydi. Dalıp yüzerek eğlenirken, Eylül kumların üzerinde pırıl pırıl parlayan bir deniz yıldızı fark etmiş.

Eylül ve Tanem, deniz yıldızını dikkatlice kumlara çıkarmış ve hayranlıkla incelemeye başlamışlar. Deniz yıldızının üzerinde parlayan küçük, altın rengi noktalar vardı. Birdenbire yıldız, gökyüzünde patlayan bir havai fişek gibi ışıklar saçmaya başlamış ve etrafı parlak bir parıltı kaplamış. Gözlerini açtıklarında, kendilerini müzikal bir köyde bulmuşlar!

Bu köyde her şey müzikle canlanıyormuş: ağaçlar yapraklarıyla ritim tutuyor, çiçekler melodiler mırıldanıyormuş. O sırada köyde büyük bir müzik yarışması düzenleniyormuş ve köyün sakinleri heyecanla gruplarını hazırlıyormuş.

Eylül ve Tanem, Oscar ve Lolita ile birlikte bir müzik grubu kurmaya karar vermişler. Eylül, sahnede zarif bir şekilde şarkı söylerken Tanem, deniz kabuklarından yapılmış bir flütü çalmış. Oscar, kuyruğuyla ritim tutmuş ve Lolita, minik patileriyle zilleri çalmış. Onların müziği, denizden gelen dalga sesleriyle birleşmiş ve ortaya büyüleyici bir performans çıkmış. Herkes, grubun bu uyumuna ve enerjisine hayran kalmış.

Yarışma sonunda jüri, Eylül, Tanem, Oscar ve Lolita’yı birinci ilan etmiş. Onlara, deniz yıldızı şeklinde parlayan bir ödül vermişler. Ödül, ışıldayan taşlarla süslü, çok özel bir deniz yıldızı heykelciğiymiş.

Grup ödülü ellerine alır almaz yine bir ışık patlamış ve gözlerini açtıklarında sahilde, voleybol sahalarının yanında durmuşlar. Ellerinde parıldayan deniz yıldızı ödülüyle birbirlerine şaşkın ama mutlu bir şekilde bakmışlar.

Eylül ve Tanem, bu macerayı asla unutmamaya karar vermiş. Onlara göre, hayal gücü ve müziğin birleştiği yerde her an yeni bir macera onları bekleyebilirdi.

Ve o günden sonra, sahilde her oynadıklarında, deniz yıldızına göz ucuyla bakıp o unutulmaz anı hatırlamışlar…

Sonra da mutlu bir şekilde eve dönmüşler.

Çocuklarınız için Ücretsiz isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

ücretsiz isme özel masal

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Masal okuma çocukların dil becerilerini geliştirir ve kelime dağarcıklarını genişletir.

Masallar, çocukların hayal güçlerini geliştirir ve onları farklı dünyalara götürerek keşfetmelerini sağlar. Çocuklara empati kurma becerisi kazandırır ve karakterlerin duygularını anlamalarına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir