İsme Özel Masallar, 2 Yaş Masalları, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, 6 Yaş Masalları, Bebek Masalları, Doğa ve Çevre Masalları, Eğitici Masallar, Fantastik Masallar, Uyku Masalları

Nare ve Meşe Palamudunun Yolculuğu

Nare ve Meşe Palamudunun Yolculuğu masal oku
TAKİP ET

Nare’nin meşe palamudunun büyüme sürecini ve sincabın kış için hazırlığını gözlemlemesi, doğadaki her şeyin birbirine bağlı olduğunu ve her şeyin zamanla büyüyüp değiştiğini öğretir. Masal, sabır, hazırlık ve büyüme sürecinin değerini vurgular.

Bir gün, Nare minik, rengarenk toplarıyla oyun oynuyordu. Bir topu yere düştü ve hızla koltuğun altına yuvarlandı. Topunu bulmak için koltuğun altına eğildiğinde, birden kendini sihirli bir dünyada buldu. Etrafında rengârenk çiçekler açmış, parlak kelebekler uçuşuyordu.

Nare, etrafa bakarken, gözleri bir sincaba takıldı. Minik sincap, gövdesi yılların bilgelik dolu izlerini taşıyan dev bir meşe ağacının köklerinin etrafında biriken meşe palamutlarını özenle topluyordu.

Nare, merakla yanına yaklaştı ve “Merhaba,” dedi. “Neden bu kadar çok meşe palamudunu topluyorsun?”

Sincap, tatlı bir gülümseme ile yanıtladı: “Merhaba, küçük dostum. Kış yaklaşıyor ve doğada yiyecek bulmak zorlaşacak. Bu yüzden meşe palamutlarını toplayarak toprağa gömüyorum, böylece kışın aç kalmıyorum.”

Nare, sincabın bu önemli işini büyük bir hayranlıkla izlerken, Birdenbire, karşısındaki görkemli meşe ağacı yumuşak ve derin bir sesle konuşmaya başladı: “Hoş geldin, küçük Nare. Ben yıllar önce bir sincap tarafından toprağa gömülen bir meşe palamuduyum. Sincap, beni buraya sakladı ve unuttu. Yağmurlar ve karlar altında köklerim derinlere yayıldı ve zamanla filizlendim. Artık kocaman bir meşe ağacıyım.”

“Şimdi, meşe palamutlarımı dökme zamanım geldi. Bazı palamutlar, toprağa düşerek bir gün yeni ağaçlar olma yolculuğuna başlayacak. Sincapların toprağa gömüp unuttuğu bir meşe palamudu, bir gün gökyüzüne yükselip büyük bir meşe ağacına dönüşecek.”

Nare, ağacın bu büyüleyici hikayesini dinlerken, sincabın topladığı meşe palamutlarını düşündü. Ve bu palamutların kış için ne kadar önemli olduğunu fark etti. Doğanın bu döngüsüne şahit olduğu için büyük bir mutluluk duydu.

Macera sona erdiğinde, Nare koltuğun altına geri döndü. Ancak bu sihirli dünyada geçirdiği zamanı, doğanın muazzam döngüsünü ve bir palamudun büyük bir ağaca dönüşme hikayesini hep hatırlayacak, arkadaşlarına anlatacağı güzel bir masal olarak saklayacaktı.

Çocuklarınız için isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir