İsme Özel Masallar, 2 Yaş Masalları, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, 6 Yaş Masalları, Bebek Masalları, Doğa ve Çevre Masalları, Fantastik Masallar, Uyku Masalları

Esila ve Almila’nın Hayvanlarla Su Macerası

Esila ve Almila’nın Hayvanlarla Su Macerası masal oku

Bu masal, kardeş sevgisini, doğa sevgisini ve hayvanlarla olan etkileşimin güzelliğini vurguluyor.

Bir zamanlar, uzak diyarlardan birinde, birbirine çok bağlı iki kız kardeş yaşardı: Esila ve Almila. Esila dört yaşındaydı ve altın sarısı saçlarıyla gökyüzündeki güneş gibi parıldardı. En sevdiği şey hayvanlarla vakit geçirmekti. Kedi, köpek, tavşan fark etmez; hayvanlar onun en yakın dostlarıydı. Küçük kız, ormanda yaşayan her türlü hayvanla konuşur, onların dertlerini dinler ve onlarla oynamaktan büyük keyif alırdı.

Almila ise henüz bir yaşında, esmer teni ve uzun siyah saçlarıyla tatlı bir bebekti. Bebeklerle oynamayı çok severdi, ama en büyük zevki ablası Esila ile suda vakit geçirmekti. İkisi de suyu çok sever, her fırsatta göl kenarına ya da küçük bir havuza koşarlardı. Birlikte oynadıkları zaman suyun şıpırtısı ve kahkahaları tüm ormana yayılırdı.

Bir sabah, gökyüzü masmavi ve güneş parlak bir şekilde parlıyordu. Esila, Almila’nın elinden tutmuş, göl kenarına gitmek için sabırsızlanıyordu. “Almila, bugün çok güzel bir gün! Göl kenarında hayvanlarla birlikte oynamak için harika bir fırsat,” dedi Esila heyecanla.

Küçük Almila, ablasının heyecanını anlamasa da elleriyle sevinçle çırpındı ve ablasının peşinden koştu. Göl kenarına vardıklarında Esila her zamanki gibi hayvan dostlarıyla karşılaştı. Kıyıda kurbağalar zıplıyor, gökyüzünde kuşlar neşeyle cıvıldıyordu. Bir de gölette yüzen ördekler vardı, Esila onlara seslendi:

“Merhaba ördekler! Bugün Almila ile size katılmak istiyoruz. Suda oynamak çok eğlenceli olacak!”

Ördekler mutlu mutlu vak vaklayarak suyun kenarına doğru yüzdüler. Esila ve Almila ayaklarını suya sokup, ördeklerle birlikte oynamaya başladılar. Su sıçrıyor, ördekler suyun üstünde dans eder gibi yüzüyorlardı. Almila ellerini suya sokup küçük sıçratmalar yapıyor, her sıçrayışında kahkahalar atıyordu.

Tam o sırada, Esila bir hareket fark etti. Çalılıkların arasından küçük bir kaplumbağa yavaşça göle doğru ilerliyordu. Kaplumbağa biraz ürkek görünüyordu, çünkü göletin kenarında çok fazla hareket vardı.

“Almila, bak! Orada bir kaplumbağa var,” dedi Esila heyecanla. “Ona yardım edelim mi? Belki suya girmekten korkuyordur.”

Almila merakla ablasının gösterdiği yöne baktı. Esila, dikkatlice kaplumbağaya doğru yürüdü ve dizlerinin üzerine çökerek yavaşça konuşmaya başladı:

“Merhaba küçük kaplumbağa! Suya girmekten mi korkuyorsun? Merak etme, biz sana yardımcı olabiliriz.”

Kaplumbağa Esila’nın tatlı sesini duyunca biraz rahatladı ve başını yavaşça yukarı kaldırdı. “Ben suya girmeyi seviyorum ama bu kadar kalabalık olunca biraz korktum,” dedi kaplumbağa utangaç bir sesle.

Esila gülümsedi. “Endişelenme, hepimiz senin dostunuz. Ördekler, biz, herkes seni çok sevecek ve birlikte oynayacağız. Suda olmak çok eğlenceli!”

Esila kaplumbağanın yanında beklerken, Almila da küçük adımlarla yanlarına geldi. Küçük kız ablasına bakarak elini suya soktu ve suyu sıçratarak kaplumbağaya doğru güldü. Bu tatlı hareket kaplumbağanın da korkusunu azalttı ve o da yavaşça suya doğru yürüdü.

Böylece Esila, Almila, kaplumbağa ve ördekler hep birlikte gölette suyla oynayıp eğlenmeye başladılar. Göl kenarı, çocukların kahkahaları ve hayvanların neşesiyle dolup taşıyordu. Kaplumbağa artık hiç korkmuyordu; Esila ve Almila’nın yanında kendini güvende hissetmişti.

Gün batarken, iki kardeş ve yeni arkadaşları mutlu bir şekilde suyun kenarına oturdular. Esila, Almila’nın başını okşayıp ona şöyle dedi: “Bugün harika bir gün geçirdik, değil mi Almila? Hayvanlarla olmak her zaman çok güzel.”

Almila başını sallayıp kıkırdadı. Artık ikisi de suyun içinde oynamaktan ve hayvanlarla vakit geçirmekten çok daha fazla keyif alıyordu.

Ve o günden sonra, her fırsatta göl kenarına gidip hayvan dostlarıyla birlikte yeni maceralara atıldılar. Esila’nın hayvan sevgisi Almila’ya da geçmişti, küçük kız artık bebeklerden çok hayvanlarla ilgilenmeye başlamıştı.

Ve böylece Esila ve Almila, hayvanlarla dostluklarını güçlendirdikleri bu macera dolu günlerde, suyun içinde, doğanın kalbinde mutlu mutlu yaşamaya devam ettiler.

Çocuklarınız için isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir