İsme Özel Masallar, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, 6 Yaş Masalları, Fantastik Masallar, Uyku Masalları

Müberra ve Büyülü Ayıcık

masal oku
TAKİP ET

Hayal gücü ve cesaret, insanı büyülü dünyalara ve heyecan verici maceralara götürebilir. Müberra’nın Pufi’yi takip ederek gizli bir dünyayı keşfetmesi, hayal gücünün ve keşfetme isteğinin ne kadar güçlü olduğunu vurguluyor.

Bir zamanlar, Müberra adında sevimli, meraklı ve tatlı mı tatlı bir kız çocuğu varmış. Müberra’nın en sevdiği oyuncağı ise, pofuduk bir ayıcıkmış. Bu ayıcığın adı Pufi’ymiş ve Müberra her gece Pufi’yi yanına alıp uyurmuş. Ama Müberra’nın bilmediği bir şey varmış: Pufi aslında büyülü bir ayıcıkmış!

Bir gece, herkes derin bir uykudayken, Müberra uyanıvermiş. Oda karanlık ama huzur doluymuş. Gözlerini açıp etrafa bakarken, en sevdiği oyuncağı Pufi’nin yatağında olmadığını fark etmiş. “Pufi nereye gitmiş olabilir?” diye düşünmüş Müberra. Hemen yatağından sessizce kalkmış ve Pufi’yi aramaya başlamış.

O sırada, koridordan hafif bir ışık sızıyormuş. Müberra sessiz adımlarla ışığa doğru ilerlemiş. Işığın geldiği yer, evde kimsenin bilmediği eski bir dolabın arkasıymış. Müberra dolabın kapağını hafifçe aralamış ve gözlerine inanamamış: Pufi, dolabın arkasındaki küçük bir kapıdan geçip gitmiş!

Müberra da cesaretini toplayıp, Pufi’yi takip etmiş. Küçük kapıdan geçtiğinde, kendini bambaşka bir dünyada bulmuş. Bu dünya, rengarenk çiçeklerle, gökyüzünde süzülen parlak yıldızlarla ve dans eden kelebeklerle doluymuş. Ağaçlar fısıldar gibi konuşuyor, minik hayvanlar neşeyle zıplıyormuş. Müberra şaşkınlıkla etrafına bakarken, birden Pufi’yi biraz ileride görmüş. Pufi, şimdi kocaman bir ayıcık olmuş ve ona doğru gülümsüyormuş!

“Merhaba Müberra! Burası benim gizli dünyam,” demiş Pufi. “Her gece buraya gelip, sihirli yaratıklarla oyunlar oynarım. Bu gece sen de benimle gel, birlikte harika maceralar yaşayalım!”

Müberra çok heyecanlanmış ve Pufi’nin elini tutmuş. İkisi birlikte bu sihirli dünyada dolaşmaya başlamışlar. Önce bir nehir kenarına gitmişler, orada renkli balıklar havada uçuyormuş! Müberra balıklara dokunmuş ve onların pulları gibi ışıl ışıl parlamaya başlamış.

Sonra Pufi, Müberra’yı bir ağaç evine götürmüş. Bu ağaç evin içinde, konuşan ve şarkı söyleyen oyuncaklar varmış. Oyuncaklar, Müberra’yı görünce hemen ona katılmışlar ve birlikte dans edip gülmüşler.

En sonunda, Müberra ve Pufi, devasa bir çiçek tarlasına gitmişler. Çiçekler, Müberra’nın en sevdiği renklerle doluymuş ve her biri ona neşeyle gülümsemiş. Pufi, “Bu çiçekler dilekleri gerçekleştirir,” demiş. Müberra bir çiçeği okşayarak, “Bu dünyaya her zaman gelebilmeyi diliyorum,” demiş.

Çiçekler hafifçe sallanmış ve Müberra’nın dileği kabul olmuş! Pufi, “Artık her gece, bu kapıdan geçerek beni ziyaret edebilirsin,” demiş.

Ancak sabah olmak üzereymiş. Pufi, Müberra’yı eve geri götürmüş ve küçük kapıdan geçip odasına geri dönmüşler. Müberra yatağına yattığında, gülümsedi ve Pufi’yi sıkıca kucakladı. Artık her gece, bu büyülü dünyaya Pufi ile birlikte gitmeyi dört gözle bekliyormuş.

Ve her gece, Müberra ve Pufi, yeni maceralara atılmak için sihirli kapıdan geçerek o büyülü dünyaya gitmişler.Çocuklarınız için Ücretsiz isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

ücretsiz isme özel masal

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Masal okuma çocukların dil becerilerini geliştirir ve kelime dağarcıklarını genişletir.

Masallar, çocukların hayal güçlerini geliştirir ve onları farklı dünyalara götürerek keşfetmelerini sağlar. Çocuklara empati kurma becerisi kazandırır ve karakterlerin duygularını anlamalarına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir