İsme Özel Masallar, 2 Yaş Masalları, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, 6 Yaş Masalları, 7 Yaş Masalları, Bilim Kurgu Masalları, Fantastik Masallar, Uyku Masalları

Sarp’ın Uzay Macerası

sarp- uzay gezegen msal oku

Bu masal, bize keşfetmenin ve hayal gücünün ne kadar önemli olduğunu hatırlatır. Uzay gibi bilinmeyen yerler, insanlara her zaman yeni şeyler öğrenme ve büyüme fırsatı sunar.

Bir varmış, bir yokmuş, gökyüzünün derinliklerinde, yıldızların parlak ışıkları altında macera dolu bir çocuk yaşarmış. Adı Sarp’mış. Sarp, sarı saçları ve mavi gözleriyle her zaman çevresine neşe saçan bir çocukmuş. Arabalarla oynamayı, kitap okumayı çok severmiş, ama en büyük tutkusu uzayı ve gezegenleri keşfetmekmiş.

Bir gün, Sarp açık havada en sevdiği arabasıyla oynarken gözleri gökyüzüne takılmış. O anda, bir yıldız kaymış ve ardından parlak bir ışık topu yere doğru süzülmeye başlamış. Işık topu, Sarp’ın arabasının hemen yanında duruvermiş ve bir anda dev bir uzay gemisine dönüşmüş! Uzay gemisi gümüş rengi parlaklığıyla göz kamaştırıyormuş.

Uzay gemisinden bir ses yükselmiş: “Merhaba Sarp! benimle evrenin derinliklerine bir yolculuğa çıkmak ister misin?”

Sarp heyecanla yerinden fırlamış. “Tabii ki isterim!” demiş, gözleri parlayarak.

Kapı açılmış ve Sarp kendini uzay gemisinin içinde bulmuş. Her yer pırıl pırıl ve teknolojikmiş. Gemi, kendi kendine hareket eden butonlarla doluymuş. Sarp bir koltuğa oturmuş ve gemi aniden yükselmeye başlamış. Pencerelerden dışarı baktığında dünyadan uzaklaştıklarını fark etmiş. Mavi gezegen küçülmüş, yerini yıldızların ışıklarına bırakmış.

“İlk durağımız Mars!” demiş uzay gemisinin sesi. “Mars kırmızı rengiyle ünlüdür ve orada çok ilginç şeyler göreceğiz.”

Gemi, hızla kırmızı bir gezegene doğru yol almış. Sarp, pencereden dışarıya bakarken Mars’ın tozlu yüzeyini görmüş. Gemi Mars’a indiğinde kapı açılmış ve Sarp dışarıya adım atmış. Kırmızı kumların üzerinde yürürken, rüzgarın hafifçe estiğini hissetmiş. O anda karşısına garip görünümlü bir canlı çıkmış. Uzun ince bacakları olan bu canlı, Mars’ın yerlisiymiş. Canlı ona dostça gülümseyerek “Merhaba! Benim adım Marso. Mars’a hoş geldin!” demiş.

Sarp merakla etrafına bakmış. “Mars çok farklı bir yer!” demiş heyecanla. “Burada her şey kırmızı ve sessiz.”

Marso başını sallamış. “Evet, burası Mars! Ama burada keşfedilecek çok şey var. Gel, sana gizli mağaraları göstereyim.”

Sarp, Marso’nun peşinden giderken Mars’ın yüzeyinin altına açılan bir mağaraya girmişler. İçeride parlayan taşlar, gökyüzündeki yıldızlar gibi ışıldıyormuş. “Bu taşlar Mars’ın sırrı,” demiş Marso. “Onlar uzayın derinliklerindeki enerjiyi taşıyor.”

Sarp hayranlıkla parlayan taşlara bakmış, ama zaman daralıyormuş. Uzay gemisinin sesi tekrar duyulmuş: “Sarp, sıradaki durağımız Jüpiter!”

Sarp, uzay gemisine geri dönmüş ve bu sefer dev bir gaz devi olan Jüpiter’e doğru yolculuğa başlamış. Jüpiter, devasa büyüklüğüyle gökyüzünde parlarken, gemi bu büyük gezegenin etrafında dönen halkalarla dans ediyormuş. “Jüpiter dev bir gaz gezegeni,” demiş gemi. “Bu yüzden üzerinde yürüyemeyiz, ama halkalarını izleyebiliriz.”

Sarp, Jüpiter’in renkli fırtınalarının içindeki girdapları hayranlıkla izlerken, “Ne kadar büyük ve muhteşem!” demiş.

Sonra uzay gemisi daha da hızlanmış. “Sıradaki durağımız Satürn!” demiş. Sarp, gemide otururken Satürn’ün halkalarına hayran kalmış. Bu halkalar, incecik toz ve buz parçacıklarından oluşuyormuş. “Bunlar uzayın gerçek hazineleri!” demiş Sarp gülümseyerek.

Satürn’den sonra, gemi Güneş Sistemi’nin dışına çıkmaya başlamış. Sarp, gökyüzünde bir süre daha gezegenleri ve yıldızları izledikten sonra gemi yavaşlamış. “Artık evine dönme vakti, Sarp,” demiş uzay gemisinin sesi. “Ama unutma, uzay her zaman seni bekliyor. Ne zaman istersen tekrar gelebilirsin.”

Sarp biraz üzülse de eve dönmeyi kabul etmiş. Gemi yavaşça Dünya’ya doğru inmeye başlamış ve sonunda Sarp’ın oyun oynadığı açık alana geri dönmüş. Kapı açıldığında Sarp, tekrar yeryüzüne adım atmış. Uzay gemisi bir anda kaybolmuş, ama Sarp’ın kalbinde bu büyük maceranın anıları sonsuza dek kalmış.

O günden sonra Sarp, her gece gökyüzüne bakıp yıldızlara gülümsemiş. Çünkü artık biliyormuş ki, uzayın derinliklerinde keşfedilecek daha çok şey var ve her biri yeni bir macera demekti.

Çocuklarınız için isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir