İsme Özel Masallar, 3 Yaş Masalları, 4 Yaş Masalları, 5 Yaş Masalları, 6 Yaş Masalları, 7 Yaş Masalları, Fantastik Masallar, Hayvan Masalları, Uyku Masalları

Eslem Nida’nın Kedi ve Tavşanlarla Orman Macerası

Eslem Nida hayvan masal oku

Eslem Nida, ormanda kediler ve tavşanlarla geçirdiği macerada, kuruyan bir çiçeği yeniden canlandırarak ormanın sihrini geri kazandırır.

Bir varmış bir yokmuş, yemyeşil ormanların olduğu, hayvanların dostça yaşadığı bir diyarda Eslem Nida adında küçük bir kız yaşarmış. Eslem Nida, hayvanları çok severmiş; özellikle kediler ve tavşanlar en sevdiği dostlarıymış. Her gün ormanın kenarındaki evlerinde kedileri sever, tavşanlarla oyun oynarmış.

Bir gün, Eslem Nida ormanda yürüyüşe çıktığında sevimli bir kedi miyavlayarak yanına gelmiş. Kedi ona doğru yaklaşıp tatlı bir sesle, “Merhaba Eslem Nida! Benimle büyük bir maceraya çıkmak ister misin?” demiş. Eslem Nida heyecanla başını sallamış ve kedinin peşinden gitmeye başlamış.

Kedi, Eslem Nida’yı ormanın derinliklerine götürmüş. Orada onları parlak beyaz bir tavşan karşılamış. Tavşan, Eslem Nida’ya sevinçle zıplayarak, “Hoş geldin Eslem Nida! Bugün seninle birlikte ormanın en gizemli köşesini keşfedeceğiz,” demiş.

Eslem Nida, kediyi ve tavşanı takip ederek büyük, büyülü bir orman açıklığına gelmiş. Ormanın bu köşesi, parlak çiçeklerle doluymuş ve her köşede farklı hayvanlar oyun oynuyormuş. Tavşanlar zıplıyor, kuşlar şarkılar söylüyor, kediler ise sevimli hareketlerle Eslem Nida’nın etrafında dolaşıyormuş.

Kedi, “Bu ormanda her hayvan bir şeyler öğrenir ve diğer hayvanlarla paylaşır. Biz kediler, sessizliği ve huzuru severiz. Tavşanlar ise hızlıca hareket eder ve yardıma ihtiyacı olan hayvanları bulur,” demiş. Eslem Nida, hayvan dostlarını dinleyerek onlardan çok şey öğrenmiş.

O sırada tavşan, “Bugün büyük bir görevimiz var. Ormanın derinliklerindeki küçük bir çiçek kurumuş, onu yeniden canlandırmamız gerekiyor. Ama bunun için hepimizin yardımına ihtiyacımız var,” demiş. Eslem Nida, kediler ve tavşanlarla birlikte kuruyan çiçeği bulmak için yola çıkmışlar.

Yol boyunca sevimli hayvanlarla karşılaşmışlar. Eslem Nida, minik elleriyle kedilere yardım etmiş, tavşanlarla birlikte çiçeği bulmuşlar. Tavşanlar, çiçeğin etrafında zıplayarak onu canlandırmaya başlamışlar. Kedi ise Eslem Nida’ya bakarak, “Senin sevgin ve yardımseverliğin bu ormanın sihrini geri getirecek,” demiş.

Eslem Nida, çiçeği nazikçe sulamış ve çiçek hızla yeniden yeşermiş. Tüm hayvanlar sevinçle etrafında dans etmeye başlamış. Orman yeniden canlanmış, çiçekler açmış ve kuşlar neşeyle şarkı söylemeye başlamış.

O gün, Eslem Nida ormanda kediler ve tavşanlarla geçirdiği bu güzel macerayı hiç unutmamış. Eve dönerken kedi ona, “Sen her zaman bu ormanın bir dostu olacaksın, Eslem Nida. Ne zaman istersen geri gelebilirsin,” demiş.

Ve böylece, Eslem Nida ormanda her zaman hayvan dostlarıyla vakit geçirmiş, doğayı ve hayvanları korumanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş.

Çocuklarınız için isme özel masal yazdırın. Kendilerini özel hissettirecek masallarla onlara unutulmaz anılar bırakın.

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli. Masalı okuduktan sonra düşüncelerinizi yazmanızı rica ederiz. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir